"Miten uusivuosi meni?", "Oliko krapula?" - ja kaikkea näiden välillä tuntui vuoden 2012 ensimmäinen kahvitunti pitävän sisällään. Mitä näihinkin kysymyksiin pitäisi vastata? Rehellisesti "nukuin"? Tällöinhän kanssaihmiset pitäisivät minua täysin tylsänä. Jos taas ei vastaa mitään, ollaan epäsosiaalisia. Parempi kai olla epäsosiaalinen kuin tylsä. Mutta mikä se ero loppusissaan on? Eihän se epäsosiaalinenkaan todennäköisesti kovin paljoa juttele, mutta todellisuudessa tämä kuvaa minua paremmin kuin tylsä. Mielestäni olen parasta seuraa mitä minulla voi olla. Mitä muut sitten ikinä ajattelevatkaan on heidän oma asiansa.

Kun ensimmäinen utelukierros on saatu viikonlopun tapahtumista suoritetuksi, aletaan kyselemään lupauksista joita kännipäissään ihmiset itselleen ja toisilleen ovat lupailleet. Itse taas piilomisantrooppina pysyttelen hiljaa, tosin enpä mitään itselleni luvannutkaan. Tämänkö takia vuoden vaihtumista juhlistetaan, että päästään sitten seuraavina päivinä kertomaan krapuloista ja lupauksista jotka niin kovin monilla jäävät vain sanahelinäksi josta ei viikon kuluttua enää muisteta mitään.

Töitäkin pitäisi varmaan vähitellen kahvitunnin jälkeen alkaa tekemään, mutta minkäs teet kun motivaatiota ei löydy. Johtajat lupailevat mahdottomia aikatauluja ja työntekijänä ei voida kuin yrittää toimia johtajien tahdon mukaan. Eri mieltähän ei voi tietenkään olla, kun esimiehet vain hermostuvat - sillä kyllähän johtajat tietävät aina parhaiten. Vielä kun samat henkilöt ovat itsekeskeisiä paskiaisia jotka projektien onnistumisien yhteydessä ottavat itse suurimman kunnian ja kertovat kuinka vaikea työ oli. Kyllähän se on niin perhanan vaikeaa istua toimistossaan juomassa kahvia samaan aikaan kun sama "tiimi" juoksee hiki hatussa mahdottomien timelinejen perässä. Ja jatkuvasti tulee paskaa niskaan kun mikään onnistu. Tekisivät johtajat itsekin jotain kun kerran parhaiten tietävät.

Jos edellinen kalenterivuosi ei ollut ruusuilla tanssimista, niin eipä se näytä olevan sitä jatkossakaan. Kahden ja puolen tunnin jälkeen vuoden ensimmäisenä työpäivänä en vielä ole saanut mitään järkevää aikaiseksi. Tiedä sitten onko tilanne muuttunut iltapäivään mentäessä mihinkään.