Nytkö sitten viimeinkin talkivin tuli? Elättelin jo toiveita, ettei tuota vaaleaa tavaraa olisi tullut tuota nykyistä senttiä enempää. Vihaan jo talvea ennestäänkin, kaiken muun ohella, mutta tähän mennessä tämä talvi olikin jo ollut suhteellisen siedettävä. Ei ole ollut tarvetta lumikolalle eikä lumiharjalle. Ehkäpä tuokin nyt sulaa pikaisesti vielä pois, niinhän ne edellisetkin yritykset lumipeitteestä tekivät.

Tosin, elämästä voi tulla taas hieman pätkivämpää kun saatiin tuota lunta muutamia senttejä puiden oksille ja eikös sieltä ollut joku uusintamyrsky tulossa? Lisää kaatuneita puita, lisää katkenneita sähkölinjoja! Pääsevät taas eduskunnan kukkahattutädit sättimään sähköntuottajia siitä, kun linjojen korjaukset kestävät liian pitkään. Suomessa ollaan menty AINA perse edellä puuhun, olisikin suotavaa että teknisistä asioista vastuussa olevat päättäjät ymmärtäisivät tekniikasta enemmän kuin sen, miten telkkari saadaan auki salkkareiden aikana ja kuinka tietokoneella saadaan näpyteltyä sähköpostia.

Ruotsissa edellinen myrsky ei tehnyt oikeastaan mitään, siellä tosin on oltu kaukaa fiksuja ja vedetty niin tietoliikenne kuin sähköverkkokin maakaapeleina. Tietoverkot tulivat vielä valtion tukemina, ja nyt siellä onkin valokuitua joka torpassa tarjolla kohtuu hintaan. Mitä suomessa tehtiin tuohon aikaan? Hoettiin vain DIGIDIGI, kuin zombiet konsanaan. Mitä hienoa tästä digitelkkarista nyt on tullut? Kansalaisten piti hankkia joku kirottu purkki, jotta saatiin aivan yhtä paskaa kuvaa telkkariin kuin analogivirittimelläkin. Ihan hyvä idea tuoda tuo SD-formaatti vanhalla tekniikalla tänne, kun samaan aikaan jenkkilässä oli jo fullhd-setit tarjolla. Ehkäpä seuraava hallitus keksii, että päivitetetään nykysysteemit ajantasalle tältä pronssikaudelta ja kansalaiset voivat taas uusia laitteensa. Kätevästihän tämä uudistus voidaan nyt yle-verolla totetuttaakin.

Pitäisi varmaan taas lähteä suorittamaan arkisia työtehtäviä, eli kahvin juomista ja paskanpuhumista tärkeänä esiintymisen ohella. Ostetaan työmotivaatio, halpa ja heikkokin kelpaa.